101585
17:34 24.042020

Ужгородську дитячу лікарню забезпечили засобами захисту від СOVID-19. ВІДЕО

Життя 7315

Сьогодні на потреби Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні передали комплекти захисного одягу та інших необхідних засобів захисту на загальну суму близько 50 тисяч гривень. Кошти для забезпечення першочергових потреб медичного закладу вдалося виділити завдяки благодійному фонду «КМКС».

Місяць тому благодійний фонд оголосив про старт акції зі збору коштів для забезпечення необхідними засобами захисту від коронавірусної інфекції, що шириться світом. Золтан Кулін, депутат Ужгородської міської ради розповів, що наразі придбали чимало масок, захисних комбінезонів та респіраторів для працівників дитячої лікарні Ужгорода. На черзі пологовий будинок та пульмонологічне відділення – туди комплекти засобів захисту передадуть вже наступного тижня.

«Медичні заклади краю опинилися у складній ситуації, адже повсюди відчувається гостра нестача комплектів захисного одягу та дезінфекторів. Враховуючи те, що кількість хворих на коронавірусну інфекцію зростає щодня ми маємо реагувати оперативно. Завдяки активній роботі благодійного фонду та участі наших співвітчизників вдалося забезпечити необхідними речами десятки медичних закладів та сімейних амбулаторій області», – наголосила Лівія Балог голова осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» Ужгородського району, депутат райради та додала, що до благодійної акції долучилося чимало небайдужих не тільки із Закарпаття, а й з-за кордону.

Юдіт Кулін, голова Ужгородського осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» зауважила, що зараз увесь світ переживає складні часи і ми маємо підтримувати та допомагати один одному всіма можливими засобами.

Прийняв благодійну допомогу керівник Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні Ігор Рошко. Він розповів про те, що медичний заклад розрахований на 110 ліжкомісць. Водночас, завдяки карантинним заходам спостерігається різке зменшення кількості захворювань на сезонні вірусні інфекції. Тому наразі лікарня працює в ургентному постійному черговому режимі.

Ігор Рошко висловив подяку за надані засоби індивідуального захисту, адже у цей час їх використовують у великій кількості – маски змінюють кожні дві години, а халати – кожні чотири.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Медики Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака разом із американськими колегами консультуватимуть воїнів
13:22
Всі новини