101551
14:18 23.042020

Під час візиту на Закарпаття Віктор Ляшко попросив поліцію перевірити роботу усіх закладів, які нехтують умовами карантину

Життя 8204

У четвер, 23 квітня, на Закарпаття прибув прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Разом із прем’єром прилетіли також перший заступник Глави Адміністрації Президента Сергій Трофімов та головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

По завершенню засідання Регіонального штабу щодо протидії поширенню коронавірусу в Закарпатській ОДА урядовці взяли участь в онлайн-брифінгу. Серед іншого відповіли на низку запитань журналістів, які стосувалися медреформи, правил карантину, а також щодо зарплатні медиків.

Насамперед головний санітарний лікар України Віктор Ляшко наголосив на тому, що постановою Кабінету Міністрів заборонено медзакладам приймати планові госпіталізації та проводити планові операції.

– У той же час НСЗУ внесла зміни до договорів. Тож перші три місяці, коли країна буде перебувати в карантині, Національна служба здоров’я України буде оплачувати історичний базовий бюджет для цього закладу. Тому ні скорочення лікарів, ні зменшення зарплат не повинно відбуватися. Якщо таке буде, ми будемо реагувати досить жорстко, – зазначив Ляшко.

Що ж стосується медреформи, то Уряд наразі розглядає запровадження нового пакету послуг “COVID-19” для медзакладів, які надають допомогу хворим на коронавірус. А також звертають увагу на всі прорахунки, аби внести відповідні правки.

– Усе для того, аби забезпечити медпрацівників високою зарплатнею, а українців – ефективною медициною, – наголосив головний санітарний лікар.

Під час онлайн-брифінгу Денис Шмигаль розповів про те, що Кабмін буквально вчора затвердив порядок виділення коштів “Фонду боротьби з COVID-19” на відповідні напрямки. Загалом фінансування фонду становить 64,7 млрд грн. Гроші розподіляють між областями і будуть витрачатися на соціальні потреби населення.

Насамкінець Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко попросив поліцію і нового голову Закарпатської ОДА Олексія Петрова перевірити відкриття магазинів, перукарень та інших закладів у Мукачівській ОТГ.

– Законодавча база чітко говорить, що карантин є обов’язковим для виконання всіма. Якщо хтось послаблює умови карантину, то це робота правоохоронних органів, які повинні це перевірити і відкривати кримінальні справи, – наголосив Ляшко.

Головний санітарний лікар переконаний: нехтуючи умовами карантину, тим самим ми його продовжуємо, а ще – ставимо під загрозу життя та здоров’я один одного.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах