101483
21:03 22.042020

Паліативний центр на Ужгородщині отримав допомогу благодійного фонду «КМКС»

Життя 8799

Сьогодні, 22 квітня, медичному персоналу паліативного відділення Ужгородської районної лікарні, що знаходиться у Великій Доброні, передали комплекти засобів захисту та антисептики. Така допомога стала можливою завдяки акції зі збору коштів для закупівлі медичних засобів захисту, ініціатором якої виступив благодійний фонд «КМКС».

Закарпатці та меценати з-за кордону активно долучаються до благодійної мети. Відтак на зібрані кошти вдалося забезпечити десятки медичних закладів краю. Передали придбані комплекти захисного одягу для працівників паліативного відділення Лівія Балог, голова осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» Ужгородського району та за сумісництвом голова фракції «КМКС» у районній раді, а також її колеги депутати – Ласло Гіді та Йожеф Кантор.

Минулого тижня виявилося, що у закладі перебував хворий з коронавірусною інфекцією, тому керівництво звернулося по допомогу благодійного фонду «КМКС», де відгукнулися миттєво.

«Від нашого колеги-депутата обласної ради, Йожефа Баторі, ми дізналися про нагальну потребу захисних костюмів, рукавичок та дезінфікуючої речовини у відділенні. Саме тому ми намагаємося підтримати медичних працівників, захистити їх від ураження, щоб вони могли й надалі рятувати життя. Водночас ми розуміємо, що потреба в таких засобах зараз існує у всіх медичних закладах країни, адже ніхто не був готовий до епідемії», – розповіла Лівія Балог.

 Разом з тим, пані Лівія повідомила, що протягом останніх тижнів було придбано засобів захисту на загальну суму більш ніж 2 мільйони гривень і щиро подякувала всім, хто долучився пожертвами.

Про потребу у захисті медичних працівників наголосив й Ласло Гіді, який водночас є головою осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» у Великій Доброні, адже у закладі перебувають переважно лежачі пацієнти – вони потребують особливої уваги. Медичному персоналу ж потрібно докладати ще більше зусиль задля їхнього захисту, а для цього в першу чергу, потрібно бути захищеними самим. Ласло Гіді також повідомив, що за декілька днів привезуть ще й безконтактний термометр, в якому теж є велика потреба.

Завідуюча паліативного відділення Ужгородської районної лікарні Оксана Кустрьо від себе та від імені усього колективу висловила подяку благодійному фонду за таку вчасну та оперативну підтримку.

«У нашому відділенні практично закінчилися запаси засобів захисту, таких як медичні халати та комбінезони, рукавички, бахіли та респіратори, тому зараз для нас це речі першої необхідності. Саме тому така своєчасна допомога дозволить нам оперативно реагувати при підозрі на коронавірусну інфекцію та допомагати нашим пацієнтам», – констатувала пані Оксана.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах