101335
16:01 18.042020

На Закарпаття прибув гуманітарний вантаж з Угорщини. ФОТО

Життя 5820

100 тисяч масок та десятки тисяч інших засобів індивідуального захисту – захисні костюми, окуляри, дезінфікуючі засоби. Це склад гуманітарного вантажу з Угорщини, який прибув до Берегова 17 квітня.

Ці засоби захисту та дезінфекції будуть в найближчі дні передані медичним закладам Закарпаття, однією з найбільших, міжнародно визнаних каритативних організацій Угорщини, Угорською Екуменічною Службою Допомоги. Ця організація, яка на протязі десятиліть виконує різні гуманітарні та соціальні програми в багатьох областях України, була запрошена Міністерством зовнішніх економічних відносин та зовнішніх справ Угорщини для швидкої доставки цього вантажу до України.

Даний гуманітарний вантаж буде розподілений між медичними закладами області, і деякі з них будуть забезпечені засобами захисту на один і більше місяців. Окрім берегівської районної лікарні, дезінфікуючі засоби та засоби захисту отримають ужгородські, мукачівські, виноградівські, рахівські, тячівські, хустські та іршавські лікарні. Також допомогу отримають обласна лікарня, обласна інфекційна лікарня, обласна дитяча лікарня в м. Мукачево, ужгородська кардіологічна лікарня, сімейні лікарі, обласна швидка допомога та будинок престарілих обласної реформатської церкви.

Янош Геревич, керівник відокремленого підрозділу Угорської Екуменічної Служби Допомоги в Україні подякував керівникам Берегівської районної, Закарпатської обласної державної адміністрації та уряду України за відмінне співробітництво та уряду Угорщини за надану гуманітарну допомогу. Він наголосив: це транскордонне співробітництво, є дуже важливим і перспективним. Лише таким чином, об’єднавши наші зусилля ми можемо подолати нашу спільну біду.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах