101292
16:31 17.042020

Закарпатські газовики подарували інфекційній лікарні кисневу станцію

Життя 3228

Кисневу станцію передав у обласну інфекційну лікарню колектив АТ “Закарпатгаз”. Кисневий концентратор AS074 (Centrox) MZ-30, за словами головного інфекціоніста області Михайла Поляка, дуже потрібен у лікарні.

Таку станцію застосовують для додаткової кисневої терапії пацієнтам із порушеннями дихальної функції. Вона виробляє кисень для апаратів штучної вентиляції легень, а також використовується для подачі кисню хворим без застосування таких апаратів. За 1 хвилину за допомогою станції виробляється 15 літрів кисню. Величезна перевага такого апарату — у безперервності роботи.

“Переносні кисневі концентратори мають маленьку подачу кисню – до 8 літрів на хвилину. В той час хворі, які знаходяться у нас в реанімаційному відділенні або відділенні інтенсивної терапії, потребують більше 10 літрів кисню на хвилину. Ця станція якраз забезпечує цю кількість, і навіть більше”, — пояснив директор КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Закарпатської обласної ради Михайло Поляк.

Вартість станції — 900 тисяч гривень. Привезли її з-за кордону.

“Рішення придбати такий апарат, аби допомогти лікарям боротися з пандемією, прийняли спільно колективом. Лікарів не тільки в ці дні, але завжди сміливо можна називати фронтовиками. Вони щодня борються за здоров’я та життя пацієнтів. Тепер їм доводиться воювати з пандемією. Цінуємо працю кожного медика і щиро вдячні за відданість професії”, — зазначив голова правління АТ «Закарпатгаз» Віталій Шатило.

Сьогодні у АТ “Закарпатгаз” працює майже 1100 закарпатців. Переважна більшість з них через карантинні заходи виконує обов’язки віддалено. У штатному режимі працює майже 400 співробітників. Це — аварійники, слюсарі, які обслуговують газорозподільні пункти, диспетчери, частина працівниць Центрів обслуговування клієнтів, водії, прибиральниці. З урахуванням підвищеного ризику такі фахівці забезпечені особистими засобами захисту та дезінфекції.

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах