101257
19:40 16.042020

Закарпатські медики отримали від ТУКЗ-КМКС чергову партію комплектів захисного одягу. Фото, відео

Життя 6641

16 квітня Товариство угорської культури Закарпаття передало чергові комплекти захисного одягу для місцевих медиків, придбані в рамках оголошеної раніше благодійної акції. Необхідні для боротьби з коронавірусною інфекцією засоби захисту передали Закарпатському територіальному центру екстреної медичної допомоги. Загальна вартість придбаних комплектів становить чверть мільйона гривень.

Заступник директора Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги Анжела Бакі щиро подякувала за таку щедру допомогу, адже у складний час пандемії коронавірусу, медичні захисні костюми, маски  та рукавички є засобами першої необхідності.

«Наші працівники знаходяться фактично на передовій і першими стикаються з хворими. Медики швидкої допомоги частіш за все виїжджають на виклики не знаючи що їх там чекає. Саме тому така допомога та підтримка для є вкрай необхідною і значимою», – додала пані Анжела.

На важливості допомоги оточуючим та в першу чергу лікарям, які стоять на варті нашого з вами здоров’я наголосив і Йосип Борто, заступник голови ГО «ТУКЗ – КМКС», перший заступник голови Закарпатської обласної ради.

«Пандемія коронавірусу за досить короткий проміжок часу охопила весь світ. Її основні удари та наслідки відчувають на собі медицина і економіка – помирають тисячі людей, світ переступив поріг економічної кризи. Всі ці фактори потягнуть за собою серйозні зміни, однак наразі ми маємо боротися за здоров’я наших громадян. Відтак маємо допомогти тим, хто потім зможе допомогти нам у випадку зараження. В першу чергу потрібно забезпечити необхідними засобами захисту медичний персонал – тих, хто першими зустрічаються з хворими, а це медики швидкої допомоги», – наголосив Йосип Борто.

Високопосадовець також зауважив, що з початку благодійної акції вдалося зібрати понад 2,5 мільйона гривень. Ці кошти надсилали фізичні та юридичні особи, підприємці не тільки із Закарпаття, а й з-за кордону. Йосип Борто щиро подякував усім, хто долучився до акції та протягнув руку допомоги розуміючи на скільки зараз важливо триматися разом та боротися з важкою недугою, намагатися попередити її поширення спільними зусиллями.

У свою чергу Лівія Балог, голова осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» Ужгородського району розповіла, що в рамках благодійної акції встановили ще й скриньки для пожертв. Їх можна знайти у 110-ти населених пунктах Закарпаття, де Товариство має власні осередки: «Після свят ми зберемо ці скриньки та долучимо кошти до залишкової суми. Ми розуміємо, що будь-який внесок є важливим, адже стан нашої системи охорони здоров’я залишає бажати кращого – наші лікарні практично не підготовлені до боротьби з такою епідемією. Тому насамперед ми забезпечили засобами захисту сімейні амбулаторії – минулого тижня 17 медзакладів Ужгородщини отримали все необхідне для захисту працівників від коронавірусної інфекції».

Збір коштів продовжується, тож долучімося до благодійної мети разом!

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах