100966
15:31 8.042020

Благодійний фонд "КМКС" передав засоби захисту в медичні заклади. ФОТО

Життя 12966

Благодійний фонд Товариства угорської культури – КМКС передав медичні засоби амбулаторії у місті Чоп. Зокрема рукавички, маски, халати, захисні окуляри та засіб для дезінфекції. Організація й надалі чекає пожертви в рамках благодійної акції, оголошеної товариством для боротьби з коронавірусом. Окрім міста Чоп, медичні засоби на загальну суму 105 тисяч гривень передадуть у 17 населених пунктів Ужгородського району.

«Товариство угорської культури розпочало збір коштів, адже бачимо, в якому стані наші медичні заклади постають у боротьбі з коронавірусом. У першу чергу намагаємося допомагати медичним працівникам, сімейним лікарям. В Ужгородському районі ми вручимо засоби захисту 17 амбулаторіям, у тих населених пунктах, де мешкає й угорська громада», – розповіла голова Ужгородського районного осередку ТУКЗ-КМКС Лівія Балог.

Сімейний лікар м. Чоп Дмитро Штефанець зізнається, що рукавички, маски, халати, захисні окуляри та засоби для дезінфекції, отримані від Благодійного фонду, – вкрай необхідні речі. Наразі епідемічна ситуація в Чопі та довколишніх селах спокійна, каже лікар.

Благодійний фонд “КМКС” передав медичні засоби й амбулаторії села Ракошино Мукачівського району. Рукавички, маски, халати, захисні окуляри та засіб для дезінфекції медикам вручила голова місцевого осередку Товариства угорської культури Закарпаття Маргіта Товт.

У рамках благодійної акції Товариства угорської культури Закарпаття засоби захисту представники організації вручили й амбулаторії села Неветленфолу на Виноградівщині.

Медики отримали захисні маски, респіратори, рукавички, халати, захисні окуляри, засоби дезінфекції.

Заступник голови ТУКЗ-КМКС Йосип Борто під час вручення засобів наголосив на важливості цієї благодійної акції, оскільки, за його словами, епідемія стосується кожного жителя області.

Голова Молодіжної організації ТУКЗ-КМКС Іштван Добша відзначив об’єднання зусиль, котре відбулося в рамках оголошеної благодійної акції. Він також закликав долучатися до акції всіх небайдужих, щоб у випадку загострення ситуації якомога більше людей отримало належну медичну допомогу в області.

Головний лікар амбулаторії сімейної медицини села Неветленфолу, котрий переселився сюди з Донецької області, назвав акцію прикладом, гідним для наслідування, та подякував Товариству угорської культури Закарпаття за надану в цей нелегкий час підтримку.

Благодійний фонд “КМКС”передав медичні засоби й амбулаторії у місті Берегово. Серед засобів захисту, придбаних у рамках благодійної акції, оголошеної ТУКЗ-КМКС, – медичні маски, респіратори типу FFP3, одноразові рукавички, дезінфікуючий концентрат. Це вкрай необхідні нині засоби для медиків.

«Кожна людина відчуває ту небезпеку, котра сьогодні чатує на нас. Відрадно, що багато людей долучилося до благодійної акції, об’єднало зусилля», – зазначив очільник Берегівського районного осередку ТУКЗ-КМКС, голова Берегівської райради. За його словами, Товариство угорської культури стало першою організацією, котра влаштувала збір коштів для допомоги медикам. «Ми робимо все можливе, щоб вчасно допомогти та пройти те, що нас чекає, максимально ефективно», – зазначив він.

Головний лікар Берегівської центральної лікарні ім. Б.Ліннера Іван Малеш подякував за надану допомогу. За його словами, ці засоби – велика та дуже необхідна підтримка для працівників медичного закладу

Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах