100672
12:26 1.042020

Закарпатського актора Анатолія Мацака удостоєно звання «Заслужений артист України»

Життя 4389

До Міжнародного дня театру указом Президента України провідного актора Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв Анатолія Мацака удостоєно почесного звання «Заслужений артист України».

Анатолій Миколайович народився на мальовничій Полтавщині. Закінчив Київську республіканську студію естрадно-циркового мистецтва за спеціальністю «артист естради вокального жанру». Працював у Запорізькій, Чернігівській та Ставропольській філармоніях. З 1975 року – на сцені Закарпатського муздрамтеатру. За 45 років зіграв понад півсотню головних ролей. Дружина Розалія також віддала кращі роки найбільшому театру Закарпаття як акторка і хореограф.

Особливо виразно Анатолій Мацак став проявлятися в останній період, коли зі сцени відійшла плеяда старших акторів і він по суті став незамінним у своїй віковій групі. Майже кожен спектакль на великій сцені не минає без його помітної участі. Виконані ним ролі відрізняється психологічною глибиною та переконливістю. У 2017 році актор отримав обласну театральну премію імені братів Шерегіїв.

Останні роботи Анатолія Мацака (Іван у «Вуйці з крилами», старий Жменяк у «Жменяках», Тарас Шевченко у «Думи мої, думи…») засвідчили про зрілість майстра, опанування ним широкого діапазону акторського ремесла. У колективі Анатолія Миколайовича поважають за порядність, скромність, виваженість, відповідальне ставлення до роботи. Тож високе звання «Заслужений артист України» є цілком на часі. Тим паче, що у травні актор відзначатиме поважний ювілей – своє 70-річчя.

Олександр Гаврош, завідувач літературно-драматичної частини Закарпатського академічного українського обласного музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах