100604
17:21 30.032020

У Перечині собаки бродять зграями. Фото

Життя 4076

Вулицями Перечина бродять собаки. Часто можна зустріти не тільки одну-дві тварини, а цілу зграю. Бувають агресивними, кидаються на перехожих, велосипедистів та на автомобілі. Відомі випадки, коли пси покусали людей.

На площі Незалежності декілька років живуть безпритульні собаки. Люди підгодовують тварин, бо «шкода їх, най живуть». Але ці, здавалося б, невинні пси додають чималих клопотів: заходять у під’їзди, мітять територію, ночують. Псячий запах стоїть довго, площадку та сходи мий хоч щодня. Жителі «Штатів» скаржаться, що через нічне гавкання неможливо спати.

Кореспондент «Карпатського об’єктива» звернулася по коментар до заступника міського голови Любові Крижановської.

– Проблема відома, над її вирішенням працюємо. Інспектор з благоустрою Перечинської ОТГ займається цим питанням, моніторить інформацію про собак, які бродять на території ОТГ. Разом з користувачами соціальної мережі Фейсбук виявляємо господарів собак, проводимо з ними профілактичну роботу. Деякі прислухалися і прив’язали собак.

Міська рада розробила проект щодо Правил утримання тварин. Досі таких Правил не було. Як буде затверджено документ, то будемо ним керуватися, тоді можемо звернутися і до поліції, аби сприяла нам у цій справі, – зауважила Любов Юріївна.

Тетяна Грицищук, фото автора

Фото зроблено протягом березня 2020р.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах