100585
13:30 30.032020

Перечин: біля могили атовця Івана Бабича майорить прапор України

Життя 5607

На кладовищі в Перечині спочиває вічним сном солдат Збройних сил України, учасник АТО на Сході України Іван Бабич. Земляки вшановують його пам’ять. На могилі встановлено пам’ятник, хрест з розп’яттям Ісуса Христа, поруч на флагштоку з тризубом майорить жовто-блакитний стяг України.

– Флагшток встановили спілчани минулого року, почепили прапор України, нещодавно замінили новим, бо той пошкодили погодні умови, – розповів кореспонденту «Карпатського об’єктива» голова ГО «Спілка учасників АТО Перечинщини» Михайло Зизич.

Штрихи біографії

Іван Іванович Бабич народився 22 серпня1983 року в Перечині. В Перечинському професійному ліцеї здобув професію електрогазозварювальника.

Пішов добровольцем влітку 2014 року, 4-й батальйон 128 ОГПБр, згодом перевівся в 24-ту бригаду, брав участь у боях за Дебальцеве. Демобілізувався, 10 травня 2016 року підписав контракт і знову повернувся на Схід – вже у складі 15-го батальйону; заступник командира бойової машини, навідник-оператор.

8 червня 2016 року зазнав важких поранень під час обстрілу терористами позицій ротного опорного пункту поблизу Опитного (Ясинуватський район). Тоді ж загинув прапорщик 128-ї бригади Ярослав Цап. У стані коми був доставлений до міста Дніпра, де наступної ночі помер у лікарні.

11 червня 2016-го в Перечині Івана зустрічали на колінах «живим коридором». 12 червня 2016 похований з військовими почестями. У місті 11-12 червня 2016 року оголошено Дні жалоби.

Нагороди та вшанування

Указом Президента України № 345/2016 від 22 серпня 2016 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» – нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

У червні 2017 року в Перечинському професійному ліцеї відкрито і освячено меморіальну дошку випускнику закладу Івану Бабичу.

Торік вулицю Олександра Пушкіна у Перечині перейменували на честь Івана Бабича. По цій вулиці Іван проживав з батьками та молодшими братом і сестрою.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах