100458
21:02 25.032020

На кладовищі в Перечині зрізали 200-літній дуб. Фото

Життя 8909

У Перечині на кладовищі росте декілька великих дубів. Точних даних про їх вік нема. За словами старожилів, деревам щонайменше 200 років – кремезні, розлогі, видно, що старі.

 Одного дуба зрізали. Був аварійний. З одного боку центральний стовбур погнив, вигниле місце залили бетоном.

Двоє робітників із Зеленгоспу Ужгорода шість днів поспіль зрізали дерево вручну, обережно спускали на землю, аби не пошкодити пам’ятники та хрести на могилах. Три дні працівники КП «Комунальник» та працівник Перечинського держлісгоспу різали деревину бензопилами на дрова, які розвезли на тракторі  малозабезпеченим сім’ям Перечинської ОТГ. Про це стало відомо кореспонденту «Карпатського об’єктива».

Заступник Перечинського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Любов Крижановська розповіла «КО», що «Перечинці, рідні яких поховані на старому кладовищі, 2016-го року вперше звернулися із заявою до органів місцевого самоврядування. Просили зрізати два дуби біля церкви. Люди переживали, аби дерева під час буревіїв не повалило на пам’ятники, хрести і не пошкодило їх. Через брак коштів міська рада не могла виконати прохання заявників».

Нещодавно надійшло колективне звернення. На нього міська рада зреагувала. У соціальній мережі Фейсбук розповіли про проблему, просили зголоситися людей, які зможуть виконати ці роботи. Такі знайшлися.

– У нас є дозвіл на зрізання двох дубів, але у зв’язку з тим, що ці роботи високовартісні, вирішили зрізати аварійне дерево. За цю роботу заплатили 22 тисячі гривень, – каже Любов Юріївна. – Після ретельного обстеження спеціалісти сказали, що друге дерево ще може залишатися на корені витримає вітри та буревії ще не один рік.

Завтра прибиральники упорядкують територію та приберуть могили від дрібних гілок та тирси.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини