100037
09:11 13.032020

На Закарпатті розпочали збір соціально корисних ідей, щоб їх підтримати

Життя 4684

На Закарпаття стартував проект «Акселератор важливих ідей», який покликаний підтримати соціально корисні ідеї, активних людей, дати їм можливість навчання, розвитку та об’єднання. Проект допомагає втілювати мрії та ідеї, які можуть змінити життя громади. Детальніше про цікаву ініціативу, яка реалізується на Закарпатті, розповіли організатори.

Тетяна Смріга, керівник проекту «Акселератор важливих ідей», керівник Мистецького центру «Кубло», каже: «Маєте класну ідею? Хочете змінити життя своєї громади? Візьміть участь у проекті «Акселератор важливих ідей»! Це проект «Смарт Пойнт Ужгород», який стартував у березні 2020 року за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Є багато людей, які хотіли б щось змінити у своїй громаді, в своєму університеті, у своєму оточенні. Але не всі з них відчувають, що мають підтримку, і можуть реалізувати ідеї. Проблема Ужгорода та Закарпаття – дуже невелика кількість активістів. Ми б хотіли, щоби кількість таких людей збільшувалася. Саме ці люди змінюють світ».

Проект «Акселератор важливих ідей» розрахований на кілька місяців, реєструватися можуть всі повнолітні жителі Закарпаття. За словами Тетяни Смріги, тематика ідей –найрізноманітніша, але не йдеться про особисте збагачення чи бізнес. Після реєстрації відбудеться відбір 20-ти найцікавіших учасників, які пройдуть спеціальне навчання з проектними менеджерами та фахівцями. Із них комісія відбере 5 найкращих проєктів, які отримають фінансову підтримку – мінігрант на 25 тисяч грн.

Ігор Вишняк, представник UCBI, за підтримки якого відбувається проект, зауважив, що «Акселератор важливих ідей» – одна з програм, яку підтримує UCBI на Закарпатті. «Ми сподіваємося, що буде достатньо велика кількість часників, які подадуть цікаві ідеї та пропозиції. Це хороша можливість для активної частини громади, яка не хоче просто сидіти, а має намір діяти», – каже Ігор Вишняк.

Олександра Кірій, засновниця SmartPoint Hub в Ужгороді, каже: «Якби два роки тому в мене була така можливість, я була б першою. Щоби мені допомогли з плануванням, пошуком коштів, організацією. Тому в нас виникла така ідея – допомогти іншим реалізувати свої плани».

Ганна Шуліка, адміністратор SmartPoint Hub зауважила, що заявка на участь у програмі доволі проста, не обмежує учасників календарними планами, великими розрахунками та плануваннями: «Можливість є у кожного. Тому не бійтеся, а подавайтеся».

Що ви отримаєте, якщо візьмете участь у «Акселераторі важливих ідей»?

  1. Шість днів якісних тренінгів з проектного менеджменту та фандрейзингу для 20 учасників. Навчання з кращими тренерами України відбудеться в Ужгороді (учасникам з інших міст області покриваються витрати).

Тренінги включають теоретичну та практичну частини; в результаті ви зрозумієте, із чого складається будь-який проект, як його планувати й реалізовувати, де шукати партнерів та фінансування тощо.

  1. Пропрацюєте свій власний проект із професійним консультантом і оформите детальну заявку – з нею легко шукати партнерів, підтримку чи податися на будь-який грант.
  2. Можливо, саме ваш проект увійде в п’ятірку кращих і буде підтриманий грантом у розмірі 25 000 грн!

«Акселератор важливих ідей» – чудовий старт для великих та малих ініціатив у містах і селах всієї області! Незалежно від того, чи отримаєте ви міні-грант, ваш проект обов’язково стане відомим, а ви зможете познайомитися з цікавими людьми й знайти однодумців.

Реєстрація займає 15 хвилин, а триває тільки до 23 березня 2020 року. Форма ось тут: https://bitly.su/C1J4VH

Детальніше про проект: https://bit.ly/39HUsmx

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини